Pretplatite se na našu mailing listu i dobijete članske popuste, ekskluzivne ponude, promocije i eVouchere.

0

Model Premium 350L

481.660,00 RSD
MODEL PREMIUM 350L:

Ovaj proizvod je namenjen proizvodnji rakije u velikim količinama, namenjen kućnoj ili industrijskoj upotrbi. Stabilni kazani su sa mešalicom, koji omogućava lako mešanje i sprečava zagorevanje mase, i ulivne i izlivne otvore koji omogućavaju lako korišćenje bez rasklapanja kazana. Grejanje može biti sa čvrstim gorivom ili sa gorionikom konektovan na butan bocu.

Opis proizvoda:

Model kazana PREMIUM je uređaji za destilaciju voćnih alkoholnih pića velikog kapaciteta namenjen individualnoj i industrijskoj upotrebi.Set kazana za destilaciju alkoholnih pića se sastoji od bakarnog kotla sa mehaničkom ručnom mešalicom, ugrađenog u ložište koje je izrađeno od hladno-valjanog lima. Uređaj sadrži dva zasebna otvora za punjenje i pražnjenje kotla i koristi najefikasniji sistem vodenog zaptivanja na vencu kazana i bakarne šolje na kalpaku kazana i hladnjaku koje povezuje bakarna cev, i tako sprečava isparavanje alkoholne pare. Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom, parom ili samim destilatom, su izrađeni od najkvalitetnijeg elektrolitičkog bakra. Bakar je veoma dobar provodnik toplote, otporan na dejstvo organskih kiselina i veoma dobro utiče na ukus i miris destilata, dokazano bolje od bilo kog drugog metala (nerđajući čelik, aluminijum, itd.. ). Iz tog razloga su destilati (rakije) dobijeni u kazanima od bakra čistijeg mirisa i ukusa.

HLADNJAK PREMIUM PH-30

- Novi hladnjak PH-30 PREMIUM je predviđena kao zamena za stare modele naših hladnjaka zapremine 300,400 i 650 l. za stabilne modele naših kazana. Plašt hladnjaka je sastavljen od vodotpornog prohrom lima debljine 0,8 mm,dok su parovodne cevi kojih ima 18 kom prečnika fi 10x 1 mm i komore koje iste povezuju napravljene od kiselootprnog prohroma predviđenog za upotrebu u prehrabenoj industrij Inox 304 (AISI), 1.4301 (DIN) , Č 44580 (JUS).Poklopac i prirubnica hladnjaka
su takođe prohrom lim Inox 304 debljine 3 mm.
- Princip rada:
Hladnjak funkcioniše na osnovu konstantnog protoka vode koja cirkuliše između parovodnih cevi.Iste cevi povezuju dve komore gde se u gornjoj komori sakuplja destilat u parnom stanju te prolazeci kroz ohlađene parovodne cevi kondenzuje i dolazi do donje komore za skupljanje u tečnom stanju ohlađena na preporučenu temperaturu do 16 C stepeni, te izlazi iz sistema hladnjaka. Kapacitet iste je 30 l. vode.
- Potrošnja vode:
Hladnjak troši od 30 – 50 % vode manje u odnosu na stare hladnjake sa bakarnom spiralom. Ista varira u zavisnosti od temperature vode koja se koristi za hlađenje i spoljne temperature vazduha. Temperaturu u hladnjaku potrebno održavati u opsegu od 40-50 C stepeni,koja se očitava na ugrađenom termometru.Ista se podešava preko ugrađene PIP slavine od 1/2” .Poreban je konstantan protok vode kroz hladnjak te u početku dolazi do oscilacije temperature vode u hladnjaku što je normalno i posle cca. 30 min upotrebe i podešavanje jačine dotoka hladne vode ona se stabilizuje na preporučenu temperaturu. Prilikom testiranja na našem modelu kazana zapremine 350 l. , spoljne temperature od + 2 C stepeni i temperature vode korišćenje za za hlađenje od 9 C stepeni ukupno je potrošeno cca. 280 l. vode.Potrošnja vode starim modelom hladnjaka za isti kazan varira u opsegu od 800 – 1000 l. vode.Testiranje je rađeno u zimskom periodu te u drugim vremeskim uslovima potrošnja vode može da bude 50-80 % veča zbog spoljne temperature što je opet mnogo bolje od performansi starog modela hladnjaka.
- Održavanje:
Pre I posle upotrebe hladnjaka preporučuje se istu očistiti tako što se u kazan sipa 10-20 l. vode i ugreje na temperaturu ključanja a sam hladnjak isprazniti tj. ne dodavati vodu za hlađenje pri čemu kroz komore i parovodne cevi puštati paru 10-15 min. U slučaju potrebe otvaranja hladnjaka ,isto se vrši odšrafljivanjem 12 vijaka poklopca. Poklopac i prirubnicu hladnjaka zaptiva termootporna zaptivka debljine 2 mm. koja se potrebi lako može zameniti.
-Prednosti:
• umanjena potrošnja vode za hladenje
• materjal otporan na habanje i njegova antikorozivna svojstva
• lakši transport i manipulacija istom u odnosu na stare modele
• lako održavanje i atraktivan dizajn

Može biti kupljen i sa starim hladnjakom od 650 L i cilindrom za hlađenje.


STABILNI 350 LIT PREMIUM
 
   
DELOVI KAZANAMATERIJALDEBLJINA
DnoBakar Elektr.4mm
PlaštBakar Elektr.2mm
Gornji deoBakar Elektr.1,5mm
KalpakBakar Elektr.1,5mm
Ispusni otvorMesing4"
HladnjakProhrom lim 43010,8mm
Vertikalne ceviProhrom cev 4301Ø10x1mmx1000mm
Spojna cevBakarna cevØ63x1,5mmx3500mm
LožišteHladno valjani lim2mm
Elektromotor sa reduktorom i tajmeromČelik0.12kW/14rpm
Levak za ulivni otvorBakar Elektr.1mm
   
S/M - sa mešalicom 
Predviđeno da se greje na čvrsto gorivo - DRVA  
Mogućnost grejanja na GAS  
Vertikalnih cevi u hladnjaku ima 18 kom
Ispusni otvor je kugla ventil 4"  
Tajmer na ele. Motoru je podešen da radi 2min, pauzira 4min.  Preporučeni proizvodi