Pretplatite se na našu mailing listu i dobijete članske popuste, ekskluzivne ponude, promocije i eVouchere.

0

Model Stabilni 120L MIU

130.300,00 RSD

MODEL STABILNI 120L

Ovaj proizvod je namenjen proizvodnji rakije u srednjim i velikim količinama, namenjen kućnoj upotrebi. Stabilni kazani su sa mešalicom, koji omogućava lako mešanje i sprečava zagorevanje mase, i ulivne i izlivne otvore koji omogućavaju lako korišćenje bez rasklapanja kazana. Grejanje može biti sa čvrstim gorivom ili sa gorionikom konektovan na butan bocu.

Opis proizvoda:

Modeli kazana STABILNI su uređaji za destilaciju voćnih alkoholnih pića velikog kapaciteta namenjeni individualnoj i industrijskoj upotrebi. Set kazana za destilaciju alkoholnih pića se sastoji od bakarnog kotla sa mehaničkom ručnom mešalicom, ugrađenog u ložište koje je izrađeno od hladno-valjanog lima. Uređaj sadrži dva zasebna otvora za punjenje i pražnjenje kotla i koristi najefikasniji sistem vodenog zaptivanja na vencu kazana i bakarne šolje na kalpaku kazana i hladnjaku koje povezuje bakarna cev, i tako sprečava isparavanje alkoholne pare. Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom, parom ili samim destilatom, su izrađeni od najkvalitetnijeg elektrolitičkog bakra. Bakar je veoma dobar provodnik toplote, otporan na dejstvo organskih kiselina i veoma dobro utiče na ukus i miris destilata, dokazano bolje od bilo kog drugog metala. Iz tog razloga su destilati (rakije) dobijeni u kazanima od bakra čistijeg mirisa i ukusa.

HLADNJAK PREMIUM PH-30
- Novi hladnjak PH-30 PREMIUM je predviđena kao zamena za stare modele naših hladnjakazapremine 300,400 i 650 l. za stabilne modele naših kazana.Plašt hladnjaka je sastavljen odvodotpornog prohrom lima debljine 0,8 mm,dok su parovodne cevi kojih ima 18 kom prečnika fi 10x 1mm i komore koje iste povezuju napravljene od kiselootprnog prohroma predviđenog za upotrebu uprehrabenoj industrij Inox 304 (AISI), 1.4301(DIN), Č 44580 (JUS).Poklopac i prirubnica hladnjakasu takođe prohrom lim Inox 304 debljine 3 mm.
- Princip rada:
Hladnjak funkcioniše na osnovu konstantnog protoka vode koja cirkuliše između parovodnih cevi. Istecevi povezuju dve komore gde se u gornjoj komori sakuplja destilat u parnom stanju te prolazeci krozohlađene parovodne cevi kondenzuje i dolazi do donje komore za skupljanje u tečnom stanju ohlađenana preporučenu temperaturu do 16 C stepeni, te izlazi iz sistema hladnjaka..Kapacitet iste je 30 l. vode.
- Potrošnja vode:
Hladnjak troši od 30 – 50 % vode manje u odnosu na stare hladnjake sa bakarnom spiralom.Ista varirau zavisnosti od temperature vode koja se koristi za hlađenje i spoljne temperature vazduha.Temperaturuu hladnjaku potrebno održavati u opsegu od 40-50 C stepeni,koja se očitava na ugrađenomtermometru.Ista se podešava preko ugrađene PIP slavine od 1/2” .Poreban je konstantan protok vodekroz hladnjak te u početku dolazi do oscilacije temperature vode u hladnjaku što je normalno i poslecca. 30 min upotrebe i podešavanje jačine dotoka hladne vode ona se stabilizuje na preporučenutemperaturu. Prilikom testiranja na našem modelu kazana zapremine 350 l. , spolnje temperature od + 2C stepeni i temperature vode korišćenje za za hlađenje od 9 C stepeni ukupno je potrošeno cca. 280 l.vode. Potrošnja vode starim modelom hladnjaka za isti kazan varira u opsegu od 800 – 1000 l.vode. Testiranje je rađeno u zimskom periodu te u drugim vremeskim uslovima potrošnja vode može dabude 50-80 % veča zbog spoljne temperature što je opet mnogo bolje od performansi starog modela hladnjaka.
- Održavanje:
Pre i posle upotrebe hladnjaka preporučuje se istu očistiti tako što se u kazan sipa 10-20 l. vode iugreje na temperaturu ključanja a sam hladnjak isprazniti tj. ne dodavati vodu za hlađenje pri čemukroz komore i parovodne cevi puštati paru 10-15 min.U slučaju potrebe otvaranja hladnjaka ,isto se vršiodšrafljivanjem 12 vijaka poklopca. Poklopac i prirubnicu hladnjaka zaptiva termootporna zaptivkadebljine 2 mm. koja se potrebi lako može zameniti.
-Prednosti:
• umanjena potrošnja vode za hladenje
• materjal otporan na habanje i njegova antikorozivna svojstva
• lakši transport i manipulacija istom u odnosu na stare modele
• lako održavanje i atraktivan dizajn

Opciono:
Tradicionalni tip hladnjaka / tabarke od 300 L i 5 zavoja spiralom
Dodaci:
-Bakarni cilindar (zamena za spiralu)
-Elektromotor sa ili bez tajmera

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE:
DELOVI KAZANAMATERIJALDEBLJINA
DnoBakar Elektr.1,2mm
PlaštBakar Elektr.1mm
Gornji deoBakar Elektr.1mm
KalpakBakar Elektr.0,8mm
Ispusni otvorMesing4"
HladnjakProhrom lim 1.43010,8mm
Vertikalne ceviProhrom cev 1.4301Ø10x1mmx1000mm
Spojna cevBakarna cevØ40x1mmx2500mm
LožišteHladno valjani lim1,5mm
   
S/M - sa mešalicom 
Predviđeno da se greje na čvrsto gorivo - DRVA  
Mogućnost grejanja na GAS  
Vertikalnih cevi u hladnjaku ima 18 kom
Ispusni otvor je kugla ventil 4"  

Preporučeni proizvodi