Pretplatite se na našu mailing listu i dobijete članske popuste, ekskluzivne ponude, promocije i eVouchere.

0

Model Prevrtač 60L - Sa mešalicom

-10%
» Dnevna ponuda «
ponuda se završava:
RRP: 71.000,00
63.900,00 RSD
MODEL PREVRTAČ60L S/M


Ovaj proizvod je namenjen proizvodnji rakije u srednjim količinama, namenjen kućnoj upotrebi u malim i zatvorenim prostorima. Za grejanje se može koristiti gorionik konektovan na butan bocu ili na čvrsto gorivo. Kazan se puni sipanjem mase kroz gornji otvor i prazni se prevrtanjem koristeći sistem dvodelnog ložišta. Uz kazane bez mešalice, dobija se bakarni umetak koji sprečava zagorevanje.

Opis proizvoda:

Modeli kazana PREVRTAČI su uređaji za destilaciju voćnih alkoholnih pića srednjeg kapaciteta namenjeni individualnoj upotrebi. Set kazana za destilaciju alkoholnih pića se sastoji od bakarnog kotla ugrađenog u ložište koje je izrađeno od hladno-valjanog lima. Ložište sadrži sistem prevrtanja koje omogućava lako punjenje i pražnjenje kotla. Uređaj koristi najefikasniji sistem vodenog zaptivanja na vencu kazana i bakarne šolje na kalpaku kazana i hladnjaku koje povezuje bakarna cev, i tako sprečava isparavanje alkoholne pare Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom, parom ili samim destilatom, su izrađeni od najkvalitetnijeg elektrolitičkog bakra. Bakar je veoma dobar provodnik toplote, otporan na dejstvo organskih kiselina i veoma dobro utiče na ukus i miris destilata, dokazano bolje od bilo kog drugog metala. Iz tog razloga su destilati (rakije) dobijeni u kazanima od bakra čistijeg mirisa i ukusa.
Opis proizvoda:

Modeli kazana PREVRTAČI su uređaji za destilaciju voćnih alkoholnih pića srednjeg kapaciteta namenjeni individualnoj upotrebi.Set kazana za destilaciju alkoholnih pića se sastoji od bakarnog kotla ugrađenog u ložište koje je izrađeno od hladno-valjanog lima. Ložište sadrži sistem prevrtanja koje omogućava lako punjenje i pražnjenje kotla. Uređaj koristi najefikasniji sistem vodenog zaptivanja na vencu kazana i bakarne šolje na kalpaku kazana i hladnjaku koje povezuje bakarna cev, i tako sprečava isparavanje alkoholne pare. Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom, parom ili samim destilatom, su izrađeni od najkvalitetnijeg elektrolitičkog bakra, čistoće 99,96%. Bakar je veoma dobar provodnik toplote, otporan na dejstvo organskih kiselina i veoma dobro utiče na ukus i miris destilata, dokazano bolje od bilo kog drugog metala.. Iz tog razloga su destilati (rakije) dobijeni u kazanima od bakra čistijeg mirisa i ukusa.

HLADNJAK STANDARD PH 30
- Opis proizvoda
Novi hladnjak PH-30 STANDARD je predviđen kao zamena za stare modele naših hladnjaka zapremine 300 litara. Plašt hladnjaka je sastavljen od vodotpornog prohrom lima debljine 0,8 mm,
Čaše su oblikovane sa natiskivanjem. Unutrašnje ploče su napravljene od bakra. Debljina lima je 1 mm. Cevi za hlađenje su od bakra i dimenzije cevi su fi 15 x 0.8 mm.
- Princip rada:
Hladnjak funkcioniše na osnovu konstantnog protoka vode koja cirkuliše između parovodnih cevi. Iste cevi povezuju dve komore gde se u gornjoj komori sakuplja destilat u parnom stanju te prolazeci kroz ohlađene parovodne cevi kondenzuje i dolazi do donje komore za skupljanje u tečnom stanju ohlađena na preporučenu temperaturu do 16 C stepeni, te izlazi iz sistema hladnjaka.
Kapacitet hladnjaka je 30 lit vode.
- Potrošnja vode:
Prilikom testiranja je za sat vremena potrošeno 63 L vode za hlađenje tj. za 3 sata bi se potrošilo cca 180 L vode za hlađenje koliko iznosi prosečan proces destilacije. Prosečna održavana temperatura na najvišljoj tačci hladnjaka je 40-50 stepeni C te je prosečna teperatura destilata 14 stepeni C i varirala je u opsegu 9 do 16 stepeni C. Predhodno korišćeni hladnjaci su zapremine 300 L, sa novim modelom hladnjaka ušteda potrošnje vode je cca. 50 % manja.
- Održavanje:
Pre i posle upotrebe hladnjaka preporučuje se istu očistiti tako što se u kazan sipa 10-20 l. vode i
ugreje na temperaturu ključanja a sam hladnjak isprazniti tj. ne dodavati vodu za hlađenje pri čemu kroz komore i parovodne cevi puštati paru 10-15 min.
-Prednosti:
• umanjena potrošnja vode za hladenje
• materjal otporan na habanje i njegova antikorozivna svojstva
• lakši transport i manipulacija istom u odnosu na stare modele
• lako održavanje i atraktivan dizajn


TEHNIČKE SPECIFIKACIJE:

NAGIBNI 60 LIT S/M 
   
DELOVI KAZANAMATERIJALDEBLJINA
DnoBakar Elektr.1mm
PlaštBakar Elektr.0,8mm
Gornji deoBakar Elektr.1mm
KalpakBakar Elektr.0,8mm
HladnjakProhrom lim 43010,8mm
Vertikalne ceviBakarna cevØ15x1mmx1000mm
Spojna cevBakarna cevØ22x1mmx1500mm
LožišteHladno valjani lim1,5mm
   
S/M - sa mešalicom 
Predviđeno da se greje na čvrsto gorivo - DRVA
Mogućnost grejanja na GAS 
Vertikalnih cevi u hladnjaku ima 4 kom

Preporučeni proizvodi