Pretplatite se na našu mailing listu i dobijete članske popuste, ekskluzivne ponude, promocije i eVouchere.

0

PREMIUM DWPAC 500 AROMAMAX

Profesionalna instalacija za male destilerije!
Dizajn za laku i superiornu distilaciju sa AromaMaks!
Poluautomatska mašina ..
CIP sistem za automatske čišćenje

KOMPONENTA

Specifikacija

1.

Materijal ložišta

Inox 430

Izolacija ložišta Thermopolimer EPDM

 

EPDM-thermopolimer

Radna temperatura ložišta

104-120 C

Radni pritisak ložišta - sigurnosni ventil

0,5 Bar

Gorionik gas / električno grejanje

100 kW /36 kW

2.

ModelDouble Wall PremiumAlembicwith Column

300-2000L Neto

Materijal kazana - elektorlitički bakar

Cu

3.

Kupola (kalpak kazana)

Cu

4.

Sistem hlađenja - protočni

Inox 304

5.

Parrot (držač alcoolmetra)

Inox 304

6.

Električna mešalica sa reduktorom90 RPM*vertikalna

0,37 kW

7.

CIP sistem za automatsko čišćenje uključeno u cenu

6 jedinice

8.

Vodena pumpa za CIP sistem

4.6 bar

 

Garancija proizvođača

3 godineROK IZRADE 60-90 DANAOPIS KOMPONENTI:

1. Ložište, vodena kada je izrađena od prohroma projektovano na gasni gorionik jačine 100kW ili električne grejače jačine 36 kW, sa radnim pritiskom do 0,5 Bari i radnom temperaturom od 104-120. Zbog obezbeđivanja energetske efikasnosti ložište je izolovano sa EPDM - Termopolimerom. Prednosti ovog sistema zagrevanja su višestruke:

  • pospešena energetska efikasnost / znatno manji utrošak energije;

  • ujednačen rad i visoka stabilnost sistema tokom celog procesa destilacije;

  • eliminše u potpunosti rizik od zagorevanja kotla.

Uređaj takođe pruža mogućnost direktnog ubrizgavanja pare iz ložišta u kotao tokom procesa destilacije i na taj način dodatno zagreva cefru ubrzavajući proces same destilacije do aprox. 25%.

2. Kotao DWPAC 300-2000 je neto kapaciteta 300-2000L izrađen od čistog elektrolitičkog bakra. Oblik kotla je konkavan, projektovan za ravnomerno cirkulisanje cefre tokom procesa centrifugalnog mešanja, gde diagonalno pozicionirana mešalica od 90 RPM radi sa znatno manje stresa, diriguje protok mase vertikalno (gore-dole) i na takav način obezbeđuje lakše izbijanje etanolske pare na površinu.

3. Kalpak je projektovan za brzu ekstrakciju, pozicioniran na centru kotlasa velikim prečnikom specijalnog obilka, specifičnog za dobijanje alkoholnih pića od žitarica i na takav način u toku destilacije obezbeđuje pospešen protok pare, koji sprečava stres u formi pritiska, pod-pritiska ili vakuma u situaciji kada para nema dovolnu inerciju tokom procesa destilacije. Proces je striktno vezan za unutrašnju površinu kalpaka gde dolazi do interakcije sa alkoholnom parom koja se delimično kondenzuje na zidovima kalpaka i tako ostvaruje refluks (veoma bitan proces za kvalitet destilata).

4. Deflagmator je protočan irađen u potpunosti od bakra, funkcioniše na radnoj temperaturi od aprox. 85℃ služi za prvobitnu kondenzaciju pare i za odvajanje alkoholne pare (etanol isparava na temperaturi počevši od 78,15℃) od vodene pare koja isparava na višoj temperaturi od radne temperature deflagmatora.

5. Kolona za rektifikaciju sadrži model komora projektovanih za destilaciju alkoholnih pića od žitarica koje obezbeđuju znatno produženi kontakt alkoholne pare sa bakrom i na taj način se eliminiše potreba za drugom destilacijom (prepekom). Prosečna koncentracija alkohola u destilatu odgovara preporukama iz stručne literature koje se odnose na preporučenu jačinu nakon procesa redestilacije (70% v/v).

6. Sistem hlađenja je protočan, izrađen od kiselo-vodo otpornog prohroma i funkcijoniše po industrijskim principima hlađenja. Na taj način obezbeđuje stabilno hlađenje u kontrolisanim uslovima i veoma dobru energetsku efikasnost u smislu potrošnje vode.

7. CIP Sistem za automatsko čišćenje uređaja sadrži 6 jedinica sa prskalicama ugrađenih u sve komponente uređaja i funkcioniše sa radnim pritiskom od 4.6 Bara.


  

Preporučeni proizvodi