Nema na lageru
1.020,00 RSD MP cena

Kako merimo sećer u uzorku?
Suvi indikator, držeći za uži kraj, spustimo u tečnost. Merač mora slobodno plutati u menzuri. Pričekamo dok se merač potpuno umiri tako da na zidovima nema mehurića. 
Linija oka mora da bude na nivou površine tečnosti. 

Indikator vrenja komine je baždaren na 20°. 

phone  +381 64 821 5544

phone  +381 64 821 5026

Indikator vrenja

Zašto je bitno odrediti kraj vrenja komine?
Kako bismo započeli proces pečenja rakije, neophodno je da sav šećer u komini prevre u alkohol. Ako komina nije prevrela dobićemo manje rakije.

Kako uzeti uzorak za merenje?
Kominu promešati i zatim uzeti količinu od pola litre i filtrirati (procediti). Filtriranje ima za cilj odvajanje čvrstih delova komine od tekućeg dela. A količina šećera se određuje u tekućem delu.
Proceđenu tečnost treba dobro promućkati kako bi se oslobodio ugljen-dioksid. Nakon toga tečnost uliti u menzuru od oko 500 ml.

phone  +381 64 821 5544

phone  +381 64 821 5026

phone  +381 64 821 5544

phone  +381 64 821 5026

Opis

Tehničke karakteristike

Video

Dodaj u korpu

Prihvatam
Ova stranica koristi kolačiće. Detalji