O nama

ISTORIJAT

Mi smo čuvari tradicije. Naša priča počinje još davne 1949.-te godine, kada je DES nasledio i nastavio tradiciju izrade kotlova, koja datira još od tridesetih godina prošlog veka, nasledivši iskustvo, alate i dokumentaciju od gospode Rem-Bartok, koji su važili za renomirane proizvođače uređaja za destilaciju voćnih alkoholnih pića.

Suština poslovanja se nikada nije promenila, a ona je uvek podrazumevala ne samo proizodnju kvalitetnih proizvoda već i stvaranje dodatne vrednosti našim kupcima u svakom smislu. U našoj viziji, bez dobrog proizvoda se ne može postići ništa više od kratkotrajnog uspeha. Mi postojimo, napredujemo i usavršavamo se već više od 65 godina.

DES Subotica, pod ovim nazivom postoji od 1961. godine kao preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i osposobljavanje osoba sa invaliditetom.

VIZIJA

Cilj naše kompanije nikada nije bio stvaranje prosečnog proizvoda, već idealan odnos dizajna, cene i kvaliteta. Mi ne nudimo samo kazan za destilaciju, već težimo da obezbedimo najbolje moguće iskustvo prilikom destilacije. To je način na koji mi pružamo vrednost i satisfakciju našim kupcima.

Upravo zbog toga biraju nas kupci koji jednostavno žele najbolje i ne prihvataju ništa manje od toga. Cilj nam je da proizvodimo proizvod dostojan onih koji će ga posmatrati pronicljivim i kritičkim očima. Nastavićemo neumorno da radimo na stvaranju upravo takavog proizvoda za Vas.

Ponosni što na tržištu opstajemo dugih 65 godina, ulažemo veliki trud u ispunjenje očekivanja i očuvanje poštovanja, kako bi upravo naš proizvod mogao da zadovolji potrebe kupaca. 

DES DANAS

DES je danas multinacionalna kompanija, sa ozbiljnim prisustvom kako u Srbiji tako i na svim okolnim tržištima, ali i šire posredstvom naših direktnih zastupništava i ovlašćenih dilera. Naši proizvodi se po posebnoj narudžbi prodaju u dalekoj Australiji, Americi, ali i u Nemačkoj, Austriji, Ukrajini, Poljskoj, Grčkoj..

I dalje stavljamo akcenat na edukaciju i osposobljavanje kadrova, osoba sa invaliditetom. Ovo dokazuje i znak "FER PROIZVOD" koji je dobijen od strane UIPS-a, Udruženja preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Srbije.

 

POLITIKA KVALITETA, ŽIVOTNE SREDINE I BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU

DES d.o.o teži da bude najbolji u onome što radi i to je usmerenje iz koga proizilaze osnovni principi Politike kvaliteta, životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu.

U našim poslovnim procesima posebnu pažnju posvećujemo kvalitetu naših proizvoda, zaštiti životne sredine i bezbednosti i zdravlju na radu.

U sprovođenju Politike kvaliteta , životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu, rukovodstvo DES d.o.o. je opredeljeno za stalno unapređenje u skladu sa zahtevima standarda:

Sistem menadžmenta kvalitetom u skladu sa zahtevima standarda ISO 9001:2015;
Sistem menadžmenta životnom sredinom u skladu sa zahtevima standarda ISO 14001:2015;
Sistem menadžmenta bezbednošću i zdravljem na radu u skladu sa zahtevima standarda ISO 45001:2018.

Posvećeni smo:
Stalnom unapređenju efektivnosti i efikasnosti integrisanog sistema menadžmenta;

Utvrđivanju i upravljanju procesima koji doprinose unapređnju kvaliteta i zadovoljenju zainteresovanih strana i sprovođenje mera za povećanje zadovoljenja svih zainteresovanih strana;

Uspostavljanju odgovarajućeg sistema vrednosti koji zadovoljava potrebe i očekivanja zaposlenih motivišući ih istovremeno i stimulišući kreativnost, inicijativnost i odgovornost u radu.

Poštovanje zakonskih i drugih zahteva i ispunjenje obaveza za usklađenost;

Prepoznavanju rizika poslovnih procesa i i sprovođenje proaktivnih akcija za smanjenje njihovog uticaja na kompaniju kao i na minimizaciji rizika za bezbednost i zdravlje zaposlenih;

Planskom kontrolisanju značajnih aspekata životne sredine;

Informisanju, edukacijama i podizanju svesti zaposlenih sa ciljem da preventivno deluju, menjaju navike i uključe se u nastojanja organizacije da poboljša svoj učinak zaštite životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu.

Štednji prirodnih resursa i energije.

Stvaranju zdravih uslova za rad, kako ne bi došlo do profesionalnih bolesti i povreda na radu;

Prevenciji povreda i ugrožavanja zdravlja;

Edukaciji zaposlenih da budu svesni svojih pojedinačnih obaveza u pogledu bezbednosti i zdravlja na radu.

Svi zaposleni daju lični doprinos sprovođenju ove politike kroz nastojanje da svaki posao urade kvalitetno i na vreme u cilju ostvarenja stalnog poboljšanja poslovanja.