100% garantovano zadovoljstvo!

Kada je reč o proizvodnji kotlova za rakiju, DES je renomirana kompanija u ovom delu Evrope iza koje stoje godinama hiljade zadovoljnih kupaca. Od nas dobijate originalni proizvod i ukoliko bude razloga da se žalite, garantujemo Vam vraćanje novca u celosti.

Koje su prednosti DES® kazana u odnosu na lokalne kazandžije?

Kompanija DES proizvodi industrijske kotlove po ISO standardima upravljanja kvalitetom, naši proizvodi su proizvedeni od strane kvalifikovanih i sertifikovanih, kvalitetnih materijala i ne naši modeli razvijeni su na osnovu iskustva od preko 50 godina. Na taj način omogućujemo odličan odnos cene, dizajna i kvaliteta kao i garanciju za naše proizvode. Pored toga svaki proizvod se testira pre nego što napusti naše fabričke prostorije. Proizvodi su praktični, jednostavni za instalaciju i rukovanje i njihov životni vek se procenjuje na 20-30 godina.

Koja je razlika između prevrtača i stabilnog kazana?

Razlika između dva modela je način pražnjenja.

Modeli prevrtači su artikulisani u dva dela, jedan koji se dopunjuje na vrhu kotla i drugi pomoću koga se vrši pražnjenje nakon što se proces destilacije završi. Kazan se prevrće koristeći propisan način za ovu operaciju.

Stabilni kotao je sastavljen od jednog dela. Kotlovi se isporučuju sa dva zasebna otvora, jedan za punjenje i jedan za pražnjenje kotla.

Da li proizvodite kazane po specijalnim zahtevima kupaca?

DES dizajn proizvoda ne može se menjati kada se radi o standardnim modelima, međutim sve specifikacije kotla (debljina materijala, položaji standardnih otvora za punjenje i pražnjenje) mogu se menjati prema individualnim željama.

Kada je reč o Premium proizvodima, vršimo izradu prema sostvenim zahtevima kupaca.

Kako funkcioniše sistem vodenog zaptivanja?

Uređaj koristi najefikasniji vodeni sistem zaptivanja, punjenjem čašice na vrhu bakarnog kotla, čime se sprečava izbacivanje pare iz kazana.

Veza između kazana, hladnjaka i cevi kroz koju prolazi para je projektovana tako da se čašica prelije toplom vodom do najviše tačke prelivanja.

Ako primetite da je tokom destilacije voda isparavala, jednostavno dodajte vodu u čašicu ponovo do tačke prelivanja.

Voda kao metod za zaptivanje, radi efikasnije od bilo koje druge tradicionalne metode zaptivanja.

Zašto bakar?

Kotlovi za rakiju tradicionalno se proizvode od bakra!

Bakar je vrlo dobar provodnik, otporan na organske kiseline, otporan na toplotu i ima veoma pozitivan uticaj na ukus i miris destilata, ispoljava se bolje od bilo kog drugog metala (aluminijuma, nerđajućeg čelika itd.). Zbog toga destilati (vodka, rakija) napravljeni u bakarnim posudama imaju lepši miris i ukus.

https://ro.vikipedia.org/viki/Cupru