SRPSKI
WhatsApp logo

Laske - Slovenačka destilerija

Laske - Slovenačka destilerija osnovana 2013. godine proizvodi komovicu zvanu 'tropinovec'. Vlasnik Klemen Bizjak je veoma posvećen proizvodnji rakije, sav trudi i napor ulaže u treriranje i pripremu najukusnih sorti grožđa Merlot i Muskat za dalju preradu.
U svojoj destileriji Klemen koristi DES Diamond kazan kapaciteta 200 L. Iako je ovaj kazan deo hobi proizvodnje, on se većinski koristi u profesionalne svrhe. Komplet kazana sadrži: ložište, bakarni kotao sa otvorom za punjenje i pražnjenje, spojnu cev i hladnjak. Kazan se može zagrevati na čvrsto gorivo ili na gas (gasni gorionik nije uračunat u cenu).
Komovica se pravi destilacijom komine (mešavine semenki grožđa i stabljike) ostataka iz procesa pravljenja vina. Cilj destilacije nije samo izdvajanje alkohola iz komine, već i izvlačenje njene arome – ključna karakteristika komovice. U stvari, dobra komovica može u potpunosti da prenese ukus sorte grožđa koja se koristi za njeno pravljenje.
Klemen je osvojio veliki broj medalja na raznim takmičenjima i festivalima, čime je dokazao da hobi može biti jednako zanimacija i profesija.

Koristimo kolačiće da bi vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i stvorili ciljano oglašavanje.

Prihvatite samo potrebne kolačiće. Pročitajte više o našoj upotrebi kolačića.