SRPSKI
WhatsApp logo

Destierija Patrik

ŠTA JE SVE POTREBNO ZA USPEH JEDNE DESTILERIJE?
Posetili smo uglednu porodičnu, više puta nagrađivanu, destileriju Patrik koja se na tržištu ističe proizvodnjom 14 vrsta alkoholnih pića na tradicionalan način. Kako bi zadovoljila potrebe tržišta poznata Zagrebačka destilerija doslovno je u pogonu 20h dnevno.
Ne zna se tačan datum osnivanja ali je poznato da je prva isporuka medovače po specijanoj narudžbi klijenta bila 2004. čime se dugogodišnje iskustvo u proizvodnji vina usmerilo na novi pravac. Od 2004. do danas proizvodili su različita pića, na početku su to bile komovica i travarica, viljamovka i šljivovica, zatim likeri od rogača i biske. Prateći potrebe tržišta počeli su sa pripremom orahovače, džina, likera od borovnice i narandže, a danas nude i vrhunski teranino!
Iza imena Patrik stoji četvoro ljudi: vlasnik Patrik, žena Vesna i njihove dve ćerke, koji ulažu velike napore kako bi godišnje isporučili 20.000 litara alkoholnih pića. Zamislite samo kakav je trud uložen u proizvodnju ove količine radeći na 3 hobi kazana gde je dvostruka destilacija neophodna. Patrik koristi DES kotao kapaciteta 350 litara.
Sirovinu nabavljaju u Hrvatskoj a plasman vrše kroz turizam kao vodeću granu potrošnje alkoholnih pića i kroz velike trgovinske lance: Špar, Plodine, čak i Lidl kada se promovišu ukusa zavičaja. Rakije destilišu sami a likere rade na bazi etil alkohola, poštujući sve zakonske odredbe o proizvodnji jakih alkoholnih pića.
Dakle za uspeh su potrebne godine rada, mnogo truda i zalaganja, kvalitetna sirovina i još kvalitetniji destilat, i na kraju kreativna prezentacija i mudar plasman proizvoda kako biste dostigli uspeh destilerije Patrik.

Koristimo kolačiće da bi vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i stvorili ciljano oglašavanje.

Prihvatite samo potrebne kolačiće. Pročitajte više o našoj upotrebi kolačića.