Kazani za destilaciju

Jedan od najbitnijih faktora prilikom izbora odgovarajućeg kazana je vrsta akohola koji želite da pravite. Klasični tradicionalni kazani se uglavnom koriste za destilaciju manjih količina komine, dok se kazani sa kolonama koriste za veće količine. Osnovni materijal od kog su napravljeni svi DES kazani je bakar.

Tradicionalni kazan prikuplja i kondenzuje alkoholna isparenja koja izlaze iz ključajuće komine. Alkoholna para prolazi kroz kalpak, spojnu sev i hladnjak što za rezultat daje alkoholni destilat čistoće 40-60%, i punom aromom. Kada dobijenu tečnost ponovo destilišete, nazovimo to dvostrukom destilacijom, smanjiće se aroma destilata ali će se podići procenat alkohola na 70-85%.

Rektifikaciona kolona omogućuje efekat više puta ponovljene destilacije u jednom procesu destilacije. DES kazani Vam nude segmente kolone u 3 različite opcije: segment sa zvonastim podovina, segment sa bakarnim punjenjem, segment sa tanjirima. Svi kazani sa kolonom namenjeni su za dobijanje čistijih alkoholnih destilata.

Proizvodimo kazane kapaciteta 1 do 1000 litara, i sigurno ćemo moći da odgovorimo Vašim zahtevima. U slučaju da ipak imate neki svoj lični zahtev, izradićemo kazan prema vašim potrebama.
Kontaktirajte nas putem emaila sales@des.rs
0648215544

Koristimo kolačiće da bi vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i stvorili ciljano oglašavanje.

Prihvatite samo potrebne kolačiće.Pročitajte više o našoj upotrebi kolačića.