Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku nove opreme za proizvodnju rakije i vina

Na teritoriji AP Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisuje konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku nove opreme za proizvodnju rakije i vina.  Za realizaciju konkursa predviđeno je ukupno 55.000.000,00 dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50% od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova. Visina maksimalnog iznosa dodeljenog jednom poljoprivrednom gazdinstvu je 2.200.000,00. 

Cilj konkursa jeste ulaganje u novu opremu radi povećanja prihoda poljoprivrednih gazdinstva i prvenstveno radi zapošljavanja ruralnog stanovništva. Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koja se nalaze u aktivnom statusu. 

Na konkursu možete učestvovati kupovinom sledećih kazana za proizvodnju rakije:
- tradicionalni kazani - namenjeni ljubiteljima destilacije, kako početnicima tako i iskusnim destilerima, kapaciteta od 10 do 350 litara;
- poluprofesionalni kazani 
-  35 i 100litarske kazani sa kolonom omogućuju proizvodnju više različitih vrsta pića od džina, viskija, vinjaka do voćnih rakija;
- profesionalni premium kazane - namenjeni malim i srednjim destilerijama, kapaciteta od 150 do 1000 litara. Svaki kotao je izrađen prema specifičnim zahtevima kupca, klijent može birati opciju grejanja, dodatnu opremu, kao i vrstu kolone koja omogućuje destilaciju u jednom ciklusu proizvodnje, bez potrebe prepecanja. Sve u cilju obezbeđivanja jednostavne kontinuirane destilacije.

Razmatraće se samo prijave čija je vrednost investicije 200.000,00 dinara ili veća od tog iznosa. Prilikom kupovine kazana nudimo pomoć oko izrade i prikupljanja kompletne dokumentacije za učestvovanje. 

Pažnjaaaa! Konkurs je otvoren samo do 18.02.2022.godine. Reagujte na vreme, započnite svoju proizvodnju rakije ili unapredite postojeći biznis! 

Izvor: https://psp.vojvodina.gov.rs/

Koristimo kolačiće da bi vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i stvorili ciljano oglašavanje.

Prihvatite samo potrebne kolačiće.Pročitajte više o našoj upotrebi kolačića.