Destilerija Gavran

Rakitovec, malo mesto okruženo njivama i livadama iznedrilo je najbolji džin u Hrvatskoj. U Rakitovcu živi samo 500 stanovnika a poslednja kuća krije genijalnu i unikatnu destileriju Gavran.
Supružnici Ivan i Paula Gavran do najboljeg džina došli su nesvakidašnjom metodom 😊 Naime, proces dobijanja najboljeg džina bio je precizno isplaniran, prvobitno obilazak okolnih destilerija i edukacija a nakon toga kreiranje recepta, destilacija i pakovanje dobijenih uzoraka. Uzoke su testirali na prijateljima kojima su slali bočice po 5 komada sa rednim brojevima. Stavljali su u bočice tri vrhunska džina, jedan malo jeftiniji i njihov novonastali džin. Dok Gavran London dry džin nije počeo pobeđivati nisu odustali. Napokon, 23. recept je pobedio, odatle naziv ovog nagrađenog džina: Raven’s 23.
Destilaciju vrše na DES Performance hobby 100litarskom kazanu. Sa grejanjem na gas ili na struju ovaj poluprofesionalni kazan sa kolonom omogućuje laku i jednostavnu destilaciju. U paketu sa ovim kazanom stiže kompaktan digitalni termometar koji preko bluetootha šalje upustva korisniku na mobilni telefon: smanji grejanje, pojačaj hlađenje, etanol je počeo da isparava... Kao što vidite, plan + upornost + receptura + kotao = najbolji London dry džin.

Koristimo kolačiće da bi vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i stvorili ciljano oglašavanje.

Prihvatite samo potrebne kolačiće.Pročitajte više o našoj upotrebi kolačića.